Genel

Vezir Parmağı :)

Şerbeti için:
3,5 su b. tozşeker
2,5 su b. su
1 dilim limon


HAZIRLANIŞI:
Evvela bir tencereye 2 su bardağı su,toz şeker,margarin ve tuzu karışmasını sağlayarak kaynatalım.Kaynatma işlemi gerçekleştikten sonrasında üstüne 2,5 su bardağı un ilave ederek 3-4 dakika karışmasını sağlayarak pişirelim.Pişme işlemi gerçekleştikten sonrasında tenceremizi ocaktan alalım.Tenceremizi ocaktan aldıktan sonrasında üstlerine yumurtaları kırarak karıştıralım.(Yumurtalarımızı bir bir kıralım.)Son olarakta karışımımızın üstüne bir çorba kaşığı nişasta katıp hamurumuzu vezir parmağı şekline getirelim.Hazırladığınız bu vezir parmağı şekilli hamurlarınızı soğuk sıvıyağa yatıralım ve bu hamurlarımızı kızartalım.
Şerbeti için:Bir tavada su ve toz şekeri karışmasını sağlayarak kaynatalım.Daha sonrada kızarttığımız vezir parmaklarımızı servis tabağımıza alalım ve şerbetimizi boşaltalım.
-Afiyet Olsun-

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu